Het Rembrandt Frerichs Trio laat zich voor dit Storioni Zomerconcert inspireren door Sweelinck, Bach, Brahms en Messiaen. In de heerlijke binnentuin van DomusDela ontmoeten jazz en klassiek elkaar.

In 2018 stond Rembrandt Frerichs en zijn (jazz)trio op het programma van de Nederlandse Bachvereniging. Waren ze daar op z’n plaats? Rembrandt vindt van wel. Hoewel ze Bach speelden, deden ze ook onverwachte dingen. Ze drukten bij wijze van spreken de pauzeknop in, pakten een typisch Bachfiguurtje bij de kop en gingen los. Improviseren. Soms mérkt het publiek niet eens dat ze niet 100% Bach spelen maar Bach improviseren.

Waar Beethoven en jazz natuurlijk mijlenver uit elkaar liggen, is het verschil tussen barok – vroegbarok vooral – en jazz, niet zo groot. Zeker nog vóór Bach, bij Montiverdi, hadden musici veel meer vrijheid en was er veel ruimte voor improvisatie. Er stond veel minder op papier. Frerichs: “Als Ton Koopman een barokcantate begeleidt, zou je eens moeten zien hoe weinig nootjes zijn klavecimbelpartij heeft. Een paar becijferde bas-symbolen, baslijntje, de verdere details verzint hij erbij. Net jazz toch?”

In de media

"Rembrandt Frerichs’ playing is as memorable as his first name: a young musician with remarkable chops who’s also developed an easily-recognisable
personal style."

- All About Jazz

Tickets

Fysieke beleving


Zaterdag 29 mei
16:00
De Binnentuin | DomusDela
15,00 euro

Livestream beleving


Zaterdag 29 mei
16:00
ONLINE
5,00 euro

CREDITS:
Rembrandt Frerichs Trio
Piano, contrabas en drums